ما در این مقاله به مبحث کابل های مفتولی می پردازیم. جهت خرید و اطلاع از فیمت انواع چراغ خیابانی تنیسی، چراغ خیابانی ژوپیتر، چراغ خیابانی راکتی، چراغ خیابانی ماژولا، پروژکتور، ریسه های تزئینی، سیم افشان و نایلون و کابل های مفتولی و کابل های افشان و لامپ های led در تهران با کارشناسان صنایع روشنایی سنا تماس بگیرید.
فهرست مطالب
کابل مفتولی چیست؟ کارایی کابل مفتولی چیست؟ انواع کابل های مفتولی شامل چه مدل هایی میشوند؟ انواع کابل برق این روز ها نقش مهمی در زندگی انسان ها ایفا میکنند. به هر سمت که نگاه بیندازیم کابلهای برقی را مشاهده میکنیم که هر کدام مسئولیت خاصی را بر عهده دارند. برخی برای منتقل کردن برق و برخی برای منتقل کردن سیگنال مورد بهره قرار میگیرند.
کابل برق بر حسب عامل های مختلفی اعم از ساختار، عملکرد، ولتاژ و گونه اجزا به انواع مختلفی دسته بندی میشوند. یکی از این گروه بندی ها مطابق با گونه هادی است که کابلها را به دو دسته کابل افشان و کابل های مفتولی تقسیم مینماید.
کابل های مفتولی به کابلی میگویند که از یک هادی یک سیمی، یک رشتهای یا یک مفتولی ساخته شده باشد. بر عکس کابل افشان که تعداد رشتههای هادی آن زیاد بود، کابل مفتولی فقط یک رشته دارد که نه فقط نازک نیست، همینطور به علت ضخامتی که دارا است چندان قابل منعطف پذیری نیر نخواهد بود.
همین موضوع موجب شده است که کابل های مفتولی به کابل خشک معروف گردند.
البته حقیقت این است که برعکس تصور اکثر اشخاص که فکر میکنند کابل مفتولی به هیچ وجه قابلیت خم شدگی ندارد، باید ذکر کنیم که انعطافپذیری این کابل به خصوصیت های زیادی مانند استحکام مفتول، ضخامت و یا نازکی آن با توجه به استفاده تحت نظر مربوط است.
به اصطلاحی بعضی از نمونهها به صورت کل به شکل ثابت و بدون خمیدگی استفاده میشوند، این در حالی است که مدل هایی از این کابل نیز هستند که تا حد اندکی خواص انعطافپذیری را دارند.
به کل کابلهای با قطر هادی و عایق بزرگتر، نرمی و خمیدگی اندک تری نسبت به کابل هایی با قطر کمی دارند. از جایی که از کابل مفتولی تحت عنوان کابل دفنی بهره گیری میشود، لذا قبل از اینکه نرمی و انعطاف آن در نظر باشد، به استحکام و مقاومت این کابل توجه بسیاری میشود.
هادی کابل های مفتولی از یک عایق یک هستهای مسی یا آلومینیومی تولید شده است. به صورت کلی این کابل از یک پوشش خارجی با اسم عایق، یک هادی، در بعضی از وقت ها از لایه اضافه به اسم شیلد یا محافظ شکل گرفته شده است. بعضی از کابلهای مفتولی از قطعه های اضافه بیشتری اعم از زره، محافظ میانی و یا پوشش جدا کننده شکل گرفته شدهاند.
عایق این کابل مثل اکثر کابلهای برق و تلفن، از پلی وینیل کلراید یا پی وی سی میباشد. از جایی که پلیمر pvc خواص خود خاموش شوندگی دارد، پس بهره از آن در کابلها، در مواقع ایجاد آتش یا غیر قابل اشتعال خواهد بود و یا اینکه از نشر و هدایت آتش جلوگیری میکند.
ولی مقدار ضخامت عایق کابل بسته به ولتاژ کابل مختلف است. این یعنی هر چقدر ولتاژ بیشتر باشد، کابل عایق ضخیمی دارد. به غیر از اینکه از استاندارد کافی مواجه نباشد.
حالا که متوجه شدیم کابل های مفتولی چیست، خوب است با کارایی این کابل نیز آشنا شویم. اگرچه کابل های افشان در صنایع گوناگون بهره بیشتری دارد، ولی کابل های مفتولی هم توسط خصوصیت هایی که دارد، برای خیلی از بهر گیری ها مورد استفاده قرار میگیرد.
به عنوان مثال یکی از محل های اصلی بهره از کابل مفتولی نیروگاههای تولید و پخش نیروی برق هستند.
از این کابل همینطور در عایق کاری موتورخانههای ساختمانهای بزرگ و کابلکشی بعضی بناها بهره گرفته میشود. کابل های مفتولی امکان نصب داخل لولههای ساده برق و لوله خرطومیها را دارا میباشد و هم میشود از آن در مکان های بسته و همینطور مکان های باز بهره گیری کرد.
یکی از سایر موارد بهره اصلی کابل مفتولی، بهره از آن در درست کردن تابلوهای برق و الکتریسیته میباشد. از این کابل در نوع های مختلف رابیسبندیها و عایقکاریهایی که به نیروی برق نیازمند هستند هم بهره گیری میشود.
این موارد فقط قسمتی از کارایی های کابل خشک به شمار میرود. بعضی از کابلهای مفتولی بدون غلاف میباشند، از این کابلها به صورت عمده در پانلهای کنترل برق، منتقل کردن الکتریسیته در رایانهها و فراهم کردن انرژی ابزارهای الکتریکی بهره گیری میشود.
کابل محافظ مفتولی هم در پیشگیری از صدمه رساندن به فعالیت های نیروهای خارجی مثل سیگنال های لوازم های ارتباطی یا پالس های الکترومغناطیسی از دستگاه های الکتریکی یا الکترونیکی با توان خیلی مساعد میباشند.
تا این بخش کاملا متوجه شده ایم که کابل های مفتولی چیست و چه کارایی دارد. ولی این را هم باید بدانیم که این کابل بر حسب چند وجه ممیز گروه بندی می شود. یکی از این گروه بندی ها شامل ولتاژ نامی هر کابل مانند کابل مفتولی است.
در این کابل ما دو گونه کابل با ولتاژ 300/500 ولت و 450/750 ولت مشاهده مینماییم. هر کدام از این کابلها به ترتیب حاوی سطح مقطع 0.5، 0.75 و 1 و در ولتاژ بالاتر تا سطح مقطع یک میلیمتر است.
گونه دیگر گروه بندی کابل مفتولی، بر حسب وزن است. به این شکل شاهد دو مدل کابل مفتولی سبک و کابل مفتولی سنگین هستیم. از کابل سبک مفتولی به دلیل وزن پایینتر عموما در مصرف های صنعتی بهره گیری میشود.
همینطور کابلهای سبک مفتولی از سطح ولتاژ کمتری هم روبرو هستند.
در برابر کابل مفتولی سنگین قرار دارند که به علت وزن بسیار خود عموما به شکل دفنی و زیر زمین نصب و اعمال می شوند. از کابل سنگین اغلب در مصرف های صنعتی بهره گیری میشود. کابلهای با وزن زیاد ولتاژهای بالاتری از برق را نیز ساپورت می نمایند.
جهت خرید و اطلاع از فیمت انواع چراغ خیابانی تنیسی ، چراغ خیابانی ژوپیتر ، چراغ خیابانی راکتی ، چراغ خیابانی ماژولا ، پروژکتور ، ریسه های تزئینی ، سیم افشان و نایلون و کابل های مفتولی و کابل های افشان و لامپ های led در تهران با کارشناسان صنایع روشنایی سنا تماس بگیرید.
دسته بندی:
مقالاتجهت خرید انواع محصولات روشنایی با ما در ارتباط باشید
(در ساعات کاری)
دیدگاهتان را بنویسید